Ya Allah Engkau Tuhanku... Tiada Tuhan melainkan Engkau... Engkau cinta Agung....ku... Nabi Muhammad pesuruh-Mu... Ya Allah Engkau sumber bahagia... Engkaulah Sumber keselamatan... Ya Allah Engkau sumber keamanan... Engkaulah segalanya... Ya Allah Engkaulah pelindungku... Engkaulah sumber rezkiku... Di waktu sakit Kau sembuhkan... Di waktu lapar Kau beri makan... Ya Allah Engkau Cinta Agungku.. Cintaku haraplah dibalas.. Ya Allah Engkau Cinta Agungku.. Janganlah cintaku tidak dibalas.. Jangan biarkan ku tanpa pimpinan... Pimpinlah aku ke jalan yang benar... Kepada Engkaulah harapanku.. Janganlah hampakan perasaanku..

Sign-up with ZALORA and receive a RM 20 voucher

Saturday, January 5, 2013

The Impact Of Information Technology On Education and Entertainment


Banyak Syarikat pada hari ini menggunakan “maklumat” sebagai asas bagi :
  • Meningkatkan Produktiviti
  • Menghasilkan Produk yang berkualiti
  • Memberi servis yang berkualiti
  • Meningkatkan Keyakinan Pelanggan
  • Membantu dalam membuat keputusan yang berkaitan dengan masa.
Kini Teknologi Informasi (I.T) telah terbukti menjadi komponen utama kepada kejayaan atau kegagalan sesebuah syarikat, Suasana ini menunjukkan betapa besar kesan I.T kepada dunia bisnes hari ini. Justeru penghasilan sistem teknologi informasi (s.t.i)  yang berkualiti tinggi adalah penting untuk persaingan diperingkat global. Pakar teknologi informasi mesti memahami operasi bisnes sesebuah syarikat sebelum s.t.i syarikat itu dibina.
Penganalisis Maklumat (yang bekerja di bahagian teknologi informasi) akan menggunakan teknik “Business Process Modelling” bagi mewakili perkara yang berkaitan dengan operasi syarikat dan maklumat yang diperlukan.Penganalisis Maklumat  bertanggungjawab untuk merangka, mengkaji dan melaksanakan sistem informasi tersebut.
100% Guaranteed Compatible Memory

No comments: